Sunday, November 21, 2010

Tarçınlı Milföy

Ders çalışacaksınız... çayı demlediniz... yanında tatlı bişeyler istiyorsunuz... fazla vakit harcamak istemiyorsunuz... ve  evde sadece milföy hamurunuz var... işte o zaman  Jamie Oliver'dan aldığım bu zahmetsiz hızlı ve bir o kadar da lezzetli tarifi yapmanın tam zamanıdır.
İhtiyacınız olan malzemeler: 4 yaprak Milföy hamuru için bir çay kaşığı tarçın,  bir kahve fincanı şeker 
Yapılışı: Bir tabakta  şeker ve tarçını karıştırıyorsunuz. Milföy hamurlarının üzerine bu karışımdan sepeleyip oklava/merdane ile hamura karışımın yapışması için üzerinden bir kaç kez geçip hamuru inceltiyorsunuz (çok ince olmayacak). Hamur yaprağının ön ve arkasına aynı işlemi uygulayıp istediğiniz şekilde kesiyorsunuz. Sonra ağır ateşte teflon tavada (yağ kullanmıyorsunuz) kızartıp, ılık olarak çayınız soğumadan yiyorsunuz...
Afiyetler olsun... Allah zihin açıklığı versin :))


No comments:

Post a Comment