Wednesday, August 22, 2012

Ev yapimi pide


Eveet bu kadar tatlidan sonra tuzlu olmali artik. Daha önce denediğim fakat paylaşma firsati bulamadigim bu tarifi bu kez çavdar ve tam bugday unu ile denedim. Cok ta guzel oldular :) . Tarif cok basit: istediginiz pide içini hazirliyorsunuz ben kiymali kaşarlı tercih ettim. Kiymali iç için yarım kilo kiyma ince dogranmis orta boy bir sogan ve kabuklari soyularak dogranmis 2 büyük domatesi tuz ve baharatlarla yoğurdum. Istege gore sarimsak ve yesil biber de eklenebilir. Hamuru icin istediginiz cesit 4 bardak un bir paket instant maya bir çimdik seker, 2 su bardağı ilik su ve  bir tatlı kaşığı tuzu yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. Uzerini orterek mayalanmaya birakiyoruz. Hamur yaklasik iki kati olunca kucuk bezeler yapip pide seklinde aciyoruz icini doldurup 200 derece fırında pişiriyoruz. Çıkınca üzerine istediginiz miktarda tereyagi sürerek servis ediyoruz. Eger evinizde büyük toprak güveç varsa fırında ters çevirip ısıttıktan sonra pidelerinizi üzerinde pişirebilirsiniz, tas firin efekti oluyor :))
 Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment