Wednesday, December 22, 2010

Zencefilli Kek...

Geçenlerde aldığım silikon kek kalıbını denemek için  internette bulduğum değişik bir kek tarifini denedim. Ben, hem kek kalıbından hem de tariften epey memnun kaldım. Daha önce benim gibi aranızda silikon kek kalıbı denememiş olanlar varsa şiddetle tavsiye ediyorum. Kullanımı çok kolay ve zahmetsiz (her kalıpta olduğu gibi kullanmadan önce yağlıyoruz) kek fırından çıktıktan 10 dk sonra kalıptan tek hamleyle çıkıyor. Ayrıca diğer kalıplar gibi çok da yer kaplamıyor, katlayıp dolabınıza kaldırabiliyor ve bulaşık makinesinde yıkayabiliyorsunuz. Benim tek endişem sağlık açısından, sanıyorum cam kalıplar kadar sağlıklı değiller ama  teflon kalıp kullanıyorsanız, bunları da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 
Kek'e gelirsek, epey farklı malzemeyi karıştırıyoruz ama sonuç güzel.
Malzemeler
  • 3 yumurta 
  • 1/5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Tatlı kaşığı toz zencefil 
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 Kaşık damla çikolata
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • 4 su bardağı un

Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri (ben kekin üzerine çikolata eritmediğim için 3/4 su bardağı şeker kullandım) beyazlaşana kadar çırpıp sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu vanilya, tarçın, zencefil ve damla çikolataları karıştırıyoruz -bana 4 bardak un biraz fazla geldi  siz 2 bardak unla karışımı yapın daha sonra kekinizin kıvamını arttırmak için un ekleyebilirsiniz-. Bu karışımı sıvı karışımla  karıştırıp en son portakal kabuklarını ekliyoruz. Yağlanmış kalıba döküp, 180 derecede 40 dk pişirin- benim fırınımda yaklaşık 70 dk pişirdim- . Kek soğuduktan sonra erittiğimiz  bitter çikolata ile kekin tüm yüzeyini kaplıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. 





No comments:

Post a Comment