Wednesday, December 1, 2010

Ece'nin sofrası ve Ekmeek....


Geçen haftaki İzmir ziyaretimde, sağolsun Ece bizim için çok güzel bir sofra hazırlamıştı sizinle paylaşmadan geçemedim. Menü epey bir kalabalıktı ve hepsi birbirinden nefisti, fakat bizi en derinden etkileyen kısmı fırından yeni çıkmış sıcacık ekmeklerdi... Ececim o kadar hazırlanmış, (insanın sevdiği arkadaşlarıyla beraber olması yetiyor) bir kuru ekmekte olsa yeterdi bize :)) Ne yazık ki ekmeklerin fotoğrafını çekmeyi unutmuşuz. Bende bunlar fotoğrafsız olmaz dedim ve bugün Ece'nin tarifiyle ekmeklerden yaptım. Sırf fotoğraf için :)) 

Ecenin Ekmeği 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 250 ml süt
  • 500 gr un
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Tüm malzemeleri karıştırıp elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. hamuru 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanınca elimizle minik toplar yapıyoruz veya minik somun ekmeği şekli verebilirsiniz. 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorsunuz. İsteğe göre hamura kekik, ceviz, çekirdek içi ekleyebilirsiniz. 

Belki ölçü tablosuna ihtiyacınız olabilir (http://www.droetker.com.tr/olcu-tablosu.aspx )...

Ölçü
Sıvı olarak hacmi
Eşdeğeri
1 su bardağı
200 ml
2 çay bardağı
1 çay bardağı
100 ml
10 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
10 ml
2 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı
5 ml






No comments:

Post a Comment