Thursday, February 21, 2013

Kremalı Tavuk Sote

Accıkda yemek tarifi verelim, Benim çok sık yaptığım ve bir çoğumuzun bildiği bir tarif aslında. Bilmeyenler için veya akaşam ne pişirsem diye düşünenler varsa hatırlatmak adına  paylaşmak istedim. 
Malzemelerin miktarı tamamen size kalmış: Tavuk bud ızagaralık kemiksiz, mantar, krema, maydonoz, yeşil soğan, tuz karabiber ve köri
Tavukları uzun ince şeritler halinde kesiyoruz ve mantarlarla beraber kızgın yağsız tavada mantarlar suyunu çekince yeşil soğanların beyaz kısımlarını iri parçalar halinde tavaya ekleyip hafif kızarana kadar soteliyoruz. Sotelenmiş tavuklarımızı köri,tuz, ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Kremayı da ekleyip bir çeviriyoruz. Servisten önce ince kıyılmış maydonoz ve yeşil soğanı ekleyip servis ediyoruz. 
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment