Friday, July 5, 2013

Mantı - Logi :P

Geçenlerde bizim oğlanlar seviyor diye Günayla giriştik mantı yapmaya. Hatta başlarda o kadar cengaverdik ki yapıp buzluğa da atarız falan dedik :) . Sonra anladık ki çok meşakkatli bir işmiş bu mantı yapmak. Sonlarına doğru elimizdekileri bitirelim yeter, oğlanlar da kıymalı makarna yesin bundan sonra nelerine yetmiyor dedik :)))
Gelelim yapılışına : Biz deneme boyu olsun diye 1 yumurta ile yoğurduk hamurunu. 1 yumurta, 1 çay bardağı su, aldığı kadar un ve tuzu karıştırarak oldukça sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru bezelere ayırıyoruz ve  hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz orta boy bir soğan rendesi (suyu süzülmüş), kıyma (yaklaşık bir avuç) tuz karabiber ile iç harcımızı yoğuruyoruz. Bezeleri açarken alt kısmı bol unlu olsun yufkanın harcı koyduğunuz yüzünde mümkün olduğunca un az olsun ki daha çabuk yapışsın mantılar. Açtıktan sonra karelere bölerek her bir kareye iç harcından koyuyoruz ve hamuru katlıyoruz. 

Bol suda haşlayıp süzdükten sonra sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis edip 3 saatte yaptığınız mantıyı 5 dakikada afiyetle yiyorsunuz :))) 
Belki biz acemiyiz diye bize bu kadar uzun geldi ama bol vaktiniz varken yapın diye uyarayım ben sizi demedi demeyin :)))


No comments:

Post a Comment