Monday, March 18, 2013

Havuçlu Kremalı Muffin


Kremayı ve kekin tariflerini farklı sitelerden aldım ufak değişikliklerle güzel bir tat elde ettim:) Bunu yapalı epey oldu aslında ben paylaştığımı düşünüyordum fakat paylaşmamışım :) sizi bu tattan daha fazla mahrum bırakmak olmaz diye hemen yazıyorum :)
Üzerindeki minik havuçları ben şeker hamuru ile yaptım siz de deneyebilirsiniz sunum için harika oluyor. Sunum demişken ben muffinin tamamını krema ile kaplarım diye düşünüyordum fakat krema düşündüğümden sulu olduğu için kekin kenarlarına taşmasın düşüncesiyle ortaya kondurdum:) Tabi içinde de biraz krema dolgusu mevcut:) Kremayla uğraşamam derseniz kremasız da keki oldukça başarılı...
Havuçlu Muffin
Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı normal şeker
  • 2 su bardağı havuç rendesi (ince) 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kaynar su
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı hint cevizi-  ben kullanmadım
  • Bir fiske tuz

 Yapılışı:
 Öncelikle malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı. Tereyağını ocakta eritmeden oda sıcaklığında yumuşatın  şeker ve yumurtayı da ekleyin (Bu arda ben hepsini normal şeker kullandım) biraz çırpın, bir çorba kaşığı kaynar suyu da ilave edip çırpmaya devam edin. Havuçları da ekleyin (havuçları rendelemeye uğraşmayı rondodan geçirin) ve karıştırın. Kalan katı malzemeleri de karışıma ekleyip çırpın. Sonuçta elinizde normal kek hamurundan daha koyu kıvamlı (tereyağından dolayı) bir hamur olacak. Muffin kaplarınıza -elinizde dondurma kepçesi varsa ıslatarak birer kepçe koyabilirsiniz-kaşıkla paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 
  
Labneli Krema

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 75 gr tereyağı
  • 1 paket toz kremşanti 
  • 1 paket labne peyniri

Yapılışı:
Süt un şeker nişasta ve vanilyayı muhallebi giib pişiriyoruz, piştikten sonra labne toz kremşanti ve labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz. 

Bu krema tarifi kekin üstünü süslemek için biraz cıvık oldu daha yoğun olması için nişasta ve un miktarını arttırmalıyız. Ayrıca kek üzeri süslemek için bu ölçüler oldukça fazla, yarım ölçü size fazlasıyla yetecektir.
Eğer kremanız fazla gelirse, evde milföy yaprakları varsa ikiye kesip fırınlayıp, piştikten sonra aralarına bu kremadan koyup üzerine de pudra şekeri bide çilek veya muz :))) diye başka bir tarifte araya sıkıştırayım. Maksat artan krema değerlendirilsin:))

Evet son olarak keklerimiz ve krema ikisi de soğukken süslemeli, çok bekletilmeden servis edilmeli...
Eğer üzerine şeker hamurlu minik havuçlar yapacaksanız  servis etmeden hemen önce koyun çünkü hamurun rengi kremaya çıkıyor ve sanki günlerdir beklemiş izlenimi yapıyor :)

Afiyet olsun...


No comments:

Post a Comment