Saturday, January 15, 2011

Güveçte Mantar...

Fırın yemeklerinin tadına doyamıyorsanız güveç baştacınız olabilir. Güveci ocakta da yapmak mümkün tabi ama bol vaktiniz olmalı ve kısık ateşte yemeğinizi saatlerce pişirmelisiniz (özellikle et yemekleri).  Benim o kadar vaktim olmadığı için daha hızlı bir tarif denedim. Küçük güveçler kullandım. Bu güveçlerin servisi de kolay ve şık. Birde yemek güveç olunca sanki çok emek vererek pişirilmiş gibi bir izlenim yaratıyor :) 

Malzemeler 
  • 1/2 kg mantar 
  • 3-4 orta boy domates
  • 3-4 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 100 gr. kaşar peyniri 
  • 1 kahve fincanı süt 
  • 1 kuru soğan
  • Tuz 
  • Karabiber 
Mantarları piyazlık doğruyoruz. Tavada, doğranmış soğanları, biberleri yağda kavuralım. Mantarları koyup beş dakika sonra  kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyelim. Tuz, karabiber ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirelim. Karışımı küçük güveçlere paylaştırıp, üzerine kaşar peyniri serpiştirelim. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.



No comments:

Post a Comment