Tuesday, December 27, 2016

Yer Fıstıklı Kare Kurabiye



Neredeyse bir yıldır post yazmıyorum özlemişim...
Şimdi vereceğim tarifi Martha Stewart'ın tarifinden uyarladım.Tarifin iki grup geri bildirimi oldu 1. grup fıstık ezmesi sevmeyenler -yaniii güzel ama olmazsa aramam 2. grup fıstık ezmesi sevenler -efsaneee olmuş. Siz hangi gruba giriyorsanız ona göre bir beklenti ile işe başlayın derim  :)

Malzemeler
  • 170 gr tereyağı 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yumurta
  • 1 bardak yer fıstığı ezmesi 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı çilek reçeli
  • 2,5 bardak un
  • 1 fiske tuz
  • üzeri için yarım su bardağı tuzsuz yer fıstığı
Yapılışı: Adının kurabiye olması sizi yanıltmasın dikdörtgen/kare bir kalıpta pişirip keserek dilim dilim servis ediyoruz.  Hamuru için, oda sıcaklığındaki malzemelerden tereyağı ve toz şekeri iyice çırpıyoruz teker teker yumurtaları ekliyoruz son olarak yer fıstığını da ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırıp sıvı karışıma ekliyoruz ele yapışan bir hamur oluşuyor. Hamurun yarısını kalıbınızın altına (kalıptan kolay çıkması için yağlı kağıt kullanabilirsiniz) güzelce yayıyoruz yaklaşık 1cm kalınlığında olması yeterli,  üzerine çilek reçelini yayıyoruz  ve en üste de kalan hamurdan irili ufaklı parçalar alarak (yukarıdaki fotoğraftaki gibi) rastgele bir şekilde üzeri kaplanacak şekilde koyuyoruz. Son olarak yer fıstıklarını serpiştirip  170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca kesip servis ediyoruz.
Afiyet bal olsun...



No comments:

Post a Comment