Muhallebisi için
- 2 kaşık tepeleme un
- 2 kaşık buğday nişastası
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket çırpılmış kremşanti
Üzeri için: Kırılmış bebe bisküvisi (miktarı size kalmış)
Yapılışı tereyağında un ve nişastayı, unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz (çok değil, un beyaz kalacak) üzerine sütü ve şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebinin içine 1 paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebi ılınınca daha önce çırptığımızve soğuttuğumuz kremşantiyi muhallebi ile karıştırıyoruz. Muhallebi ile kremşanti homojen bir karışım olana kadar devam...
Derin bir kasede karışım ile doğradığınız meyveleri karıştırıyorsunuz. Üzerine de bebe bisküvilerini serpiyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz
Afiyetler olsun efenim :))
NOT: 18.08.2014
Bu tarifi daha sonra bir çok çeşitte denedim ama en güzeli yukarıdaki muhallebi yerine pastacı kreması kullanıp çırpılmış krem şanti ile karıştırmak olduğuna karar verdim :))
Afiyet olsun :))
Ellerine sağlık Esma. Bu tatlıyı bende denemiştim. Çok hoşuma gitmişti. E sen de yapmışssın zaten ben denememmi :)
ReplyDeleteBen de sen ne yapsan deniyorum :) Manyakmıyım neyim :)
Senin denemen beni mutlu ediyor canım :) yapınca yorumlarını bekliyorum :))
ReplyDeletesüper canım eline sağlık
ReplyDeleteTeşekkür ederim :) Beğendiyseniz ne mutlu bana :)
Delete