Bu tarif yoğun istek (ben dahil) üzerine Dilek'in teyzesinden alındı. Tarçınlı olduğundan ve yılbaşının yakınlaşmasından dolayı yılbaşı için uygun olabileceğini düşündüm :). Öncelikle malzemelere bakınca bu tarif o yediğimiz kurabiyelere ait olamaz Dilek kesin yanlış tarif verdi dedim (ve evet Dilek günahını aldım:)) ). Çünkü tarif sadece un-şeker-yağ üçlüsünden oluşuyor. Ama piştikten sonra doğru tarif olduğuna karar verdim. Ve buyrun siz de deneyin ...
Malzemeler- Bir paket margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
- 8 kaşık toz şeker
- aldığı kadar un
- üzeri için tarçın ve toz şeker karışımı, oranı damak tadınıza kalmış
Yapılışı:
Önce yağ ve şekeri karıştırıyoruz --Kurabiye yaparken önce yağ ve şekeri krema haline gelene kadar karıştırmak un kapasitesini arttırıyor ve kurabiyenizin çok yağlı olmasını engelliyor diye okudum biryerlerde. doğruluğu tartışılır ama denemekten zarar gelmez :))-- sonra hamur çok katı olmayacak şekilde un ekliyoruz. Yaklaşık 1cm kalınlığında açıyoruz ve kalıpla kesiyoruz -- yılbaşı konseptine uygun çam ağacı olabilir ben yeni aldığım melek kalıbını kullandım ancak hamur yumuşak ve benim kalıpta büyük olduğu için epey zorlandım daha küçük kalıp daha verimli olur --. 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra şeker ve tarçın karışımını kurabiyeler sıcakken üzerine döküyoruz.
heeeey yaşasın. beklediğimiz tarif geldi. hemen deneniyor bu tarif. yanlız kalıplarda gündeme çok uygun pek şeker olmuş esmacım. bendede çam ağacı kalıbı vardı galiba. hemen deneyim bende.
ReplyDeleteellerine sağlık canımcım:)
İyi almışsın günahımı :) ben ne bileyim kızım tarif doğru mu yanlış mı! hatırlarsanız ben o günn kahramanıydım ve kurabiyelerle hiç ilgilenmedim :) yani sadece yedim... neyse seninki de süper görünüyor. seviyorum senin günün anlam ve önemine yönelik küçük ayrıntılarını :) ben de deneyeyim en yakın zamanda. bekleyin bakalım benim kalıp ne olacak:) ellerine sağlıkkkk...
ReplyDeleteEveeet tarifi denedikten sonra ufak birde fotoğraf çekin birer de not iliştirip bana gönderin... Yılbaşına kadar yayınlayalım, hadi pamuk eller mutfağa :)))
ReplyDeleteben de isteriiiiiimmmmm:))) eminim un kurabiyesindeki performansını burada da göstermişsindir. elceğizlerine sağlık valla. ankara'ya geldiğimde bu sitedeki bütün tariflerin yapılmış ve sunulmuş halini beklerim:P
ReplyDelete